Френското предложение е най-доброто, което сме получавали досега. Той е най-доброто в

...
Френското предложение е най-доброто, което сме получавали досега. Той е най-доброто в
Коментари Харесай

Генчовска с ключов коментар за френското предложение, сравнението

Френското предложение е най-доброто, което сме получавали до момента. Той е най-хубавото спрямо португалското и немското. Това съобщи министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска на днешното съвещание на Външна комисия, където ще бъдат прегледани трите плана на решения за започване на договарянията на РСМ за Европейски Съюз.

Френското предложение за разрешаване на противоречивите въпроси с районен съд Македония може би ще бъде годно до края на френското председателство. Не мога да се ангажирам какво ще предложи чешкото председателство, съобщи тя.

Вчера на съвещание на Министерски съвет външно министерство съблюдава конституционната процедура и внесе план на решение, което не беше признато, сподели още външният министър в оставка. Причината е, че всички решения по въпроса за РСМ би трябвало да минат през Комисията по външна политика и да се вземат от Народно събрание.

„ От това излиза наяве, че Министерски съвет се държи несъответстващо и ние би трябвало да вземем решението “, сподели Даниел Митов.

Генчовска уточни, че проектът на протокола е част от целия пакет документ. Според нея той би трябвало да бъде подписан преди Преговорната рамка. „ Важно изискване, с цел да се одобри Преговорната рамка е да се подпише протокола “, посочи външният министър в оставка, съобщи БГНЕС.

Бившият външен министър и народен представител от ГЕРБ Екатерина Захариева също акцентира, че е значимо протоколът да бъде подписан преди Преговорната рамка. „ Този протокол може да бъде подписан и без решение на Министерски съвет “, добави тя.

Захариева упрекна депутатите от Политическа партия, че тупат топката и бавят разискването на трите плана, за да не могат да влязат на следващия ден на съвещание на Народно събрание. Тя беше подкрепена от депутата от ДПС Станислав Анастасов.

Във Външна комисия би трябвало да се прегледат трите плана за решение за урегулиране на връзките сред България и РСМ, което на собствен ред ще даде опция за започване на договаряния на РСМ с Европейски Съюз. Предложенията са на Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Демократична България ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР